CD71 CONCURS PENTRU ARTIȘTI

S-a finalizat concursul pentru artiști organizat de Max Development pentru zona de acces a imobilului de pe Calea Dumbrăvii nr. 71. S-au primit 17 propuneri de proiect pentru care dorim să mulțumim tuturor participanților.

Lucrarea câștigătoare desemnată de juriu este „ / MURMUR / ” – autor: Catrinel Sabaciag                                           

 

 

RAPORTUL JURIULUI

C O N C U R S   P E N T R U   A R T I Ș T I

Intrare in imobil Calea Dumbrăvii 71

04-05.2021

Juriul:

  1. Alice Herlan – Max Development
  2. Max Schweizer – Max Development
  3. Cornel Raba – Max Development
  4. Anca Bordean – APB Arhitecți Pașca&Bordean
  5. Ciprian Pașca – APB Arhitecți Pașca&Bordean

 

Desfăşurarea jurizării

În total, în concurs au fost înscrise 17 lucrări care au fost admise mai departe în procesul de jurizare. Am apreciat varietatea conceptelor propuse și, spre deosebire de concursul anterior, o mare parte a propunerilor a constat în instalații artistice.

 

Criteriile care au ghidat juriul în vederea stabilirii unui punctaj pentru fiecare lucrare în parte au fost organizate în trei categorii și fiecare a avut o pondere diferită în media finală, după cum urmează:

– criteriul 1: integrarea în context, armonizarea formală și relaționarea cu arhitectura clădirii = 20% din media finală;

– criteriul 2: criteriul artistic (concept, freshness/prospețime, caracter/aspect inovator, emoție, efecte, culoare, expresivitate, atmosfera spațiului nou/atmosfera creată în spațiul intrării) = 60% din media finală;

– criteriul 3: durabilitatea și mentenanța intervenției, costurile viitoare pentru întreținerea sau înlocuirea elementelor = 20% din media finală.

Ca mod de lucru în vederea jurizării proiectelor, fiecare membru al juriului a analizat individual propunerile primite și a acordat un punctaj pentru fiecare lucrare, pe baza criteriilor menționate. Ulterior, au fost analizate și discutate în comun toate proiectele participante, iar în urma acestei etape au fost departajate primele două lucrări.

Comentariu:

Juriul a apreciat conceptul proiectului, fluiditatea compoziției și folosirea mișcării corporale, coerența proiectului și felul în care s-a construit conceptul artistic în contextul intrării.

Lucrarea creează un întreg spectru de lumini, reflexii și umbre, un joc de raze și culori radiante în funcție de unghiul din care este privită. Materialul generează efecte declanșate de mișcarea soarelui ce provoacă schimbări recurente și imprevizibile de lumină și culoare.

Materialul dicordic folosit este usor de întreținut și rezistent în timp fiind un criteriu important în cadrul jurizării.

Modul în care sunt dispuse bucățile de material dicordic oferă o dinamică naturală, fluidă, dând senzația de mișcare, de zbor, de adiere a vântului, de murmur. Este o lucrare care oferă emoție, atrage prin simplitate și ghidează privitorul atât de ușor către intrarea în clădire.